Feb 6

vann

6 comments

dette er ekstremt fristende å prøve selv det du gjør. har tenkt tanken mange ganger selv.

jeg er helt ny og har ikke lest alt på bloggen men so far so good! (fant deg på vg)

 

lurte på om du har noe tilgang til vann andre steder i nærheten utenom brønnen din?

Hei! Har et tjern, men ikke drikkandes, så bruker det til å vaske gulv og sånn :) Jeg koker vannet fra brønnen etter sommerens tørke, kan fort danne seg bakterier/uhumsketer i en tørr brønn. Men har tenkt å ta prøve av vannet, for å sjekke. Akkurat nå er det faktisk lite vann i brønnen, men håper det stiger litt når det blir varmegrader om få dager (ifølge yr). Kan også smelte snø til vask etc, litt mer styr, men må jeg så må jeg.. Når det ikke er islagt, drikker jeg derimot vannet fra en elv like ved (ukokt), så det brukte jeg i sommer, men så ble den også tørr....Jeg fyller derfor jevnlig opp drikkevann på to 20-liters dunker, får da vann på Blestua. I sommer hadde de vannrasjonering pga tørken, så da kunne jeg fylle kun fem liter... jeg sparte på hver eneste dråpe. Også de som en sjelden gang kom fra himmelen. Uansett vannkilde, så må vannet bæres...:)

har sett noe keramisk vannfilter greier på youtube engang. hørt noe om det? har også sett en som pumpa vann fra en liten bekk opp til seg og han brukte noe som kalles en ram pump. bruker ikke strøm eller noe :P usikker om det funker noe bra her i landet med tanke på mange minus på vinterstider.

Det finnes diverse løsninger, også rensefiltre for regndunker/vannsisterner. Skal gå i gang med det til sommern. Fra elven blir det for langt og bratt, men har lyst å prøve meg på ram pump fra tjernet, virker som et morsomt mcgyver-prosjekt :). https://www.youtube.com/watch?v=A9W0zx2D7aU

det gjør det :) jeg skal prøve selv til sommeren. pappa har en hytte langt på fjellet uten noenting.

Du får si fra hvordan det prosjektet går når du setter i gang, da! gøy.

Du får si fra hvordan det prosjektet går når du setter i gang, da! gøy.

  • Facebook - Hvit Circle
  • Instagram - Hvit Circle

www.maritkarlsen.no 
Mobil: 93249309

Ved å besøke maritkarlsen.no samtykker du i bruken av cookies. Les mer.