top of page

Å løpe fra sin egen skygge

Dagene løper av gårde. Snart har jeg bodd her på Ble i et halvt år. Jeg kjøpte meg et oppussingsprosjekt utenfor alfarvei for å ha noe å bryne meg på. Det å løpe langt ga meg ikke så mye mer plutselig, annet enn endorfiner. Og de skal du jammen ikke kimse av! Men det å bo i en boks i byen var i ferd med å ta kvelertak på meg, både økonomisk og mentalt. Livet var et slags program uten noen særlig store overraskelser – bortsett fra strømregningene.

Når du har løpt noen ultraløp vet du hvordan du skal hente frem styrke. Kort sagt handler det mye om å sette seg delmål underveis i løpet og du må ikke ha negative tanker om egen prestasjon. Akkurat det har kommet til stor nytte i min fortsatt ganske nye tilværelse og livsstil.


Å kjøpe en sliten hytte uten vann, strøm og bilvei frem er et eviglangt 24-timersløp.

Det krever blant annet at du ikke bør:

– Være mørkeredd. – Ha vondt i ryggen. – Kjede deg i eget selskap eller være avhengig av andre. – Være kontrollfreak eller perfeksjonist. – Være overbevist om at dine ti tommeltotter ikke kan begynne et sted.


Det har vært en fordel for meg ikke å lide under noe av det ovennevnte. Fleksibilitet og evnen til å improvisere er et must.

Du bør heller ikke: – Ville gjøre alt på en gang.


Det driver jeg med. Det er vanskelig, tidvis slitsomt og det blir mye rot. Men likevel, bare én ting er umulig:1 Comment


Marit Karlsen
Marit Karlsen
Nov 15, 2018

testing, ein to tri

Like
bottom of page