top of page

Aggregatmåneden

Noe sier meg allerede at denne vinteren blir lang. Mens våren, sommeren og høsten ble kort. Klokka har attpåtil snudd. Det blir mindre strøm på anlegget, sola er ikke i sikte på mange dager, heller.

Så for meg er dette den store lade-måneden. Solcellebatteriet må lades med aggregat, for å kunne lade alt annet. Som f.eks hodelykter. Bruker opp to om dagen.


Det er blitt viktig å ha gode rutiner her i skogen i november. Jeg snakker jo nok med selv som det er. Ikke at det er noe galt. Men har hørt det er fort gjort å gå seg vill i mørket.


Fra ettermiddag til langt utpå kvelden er jeg fyrmester - hvor badstua er midtpunktet. Hver dag. Ut og inn med bøtta med kalddusj og svetting. Funker som bare det. Og egentlig er det like greit at det er snø allerede, den gjør måneden tross alt litt lysere - og stillheten i skogen får en annen deilig, dempet klang.

Det er hvertfall det jeg snakket med meg selv om i kveld. Jeg sa også at neste måned er det desember, en av de tre vakreste vintermånedene på fjellet. – Da er det også vintersolverv, la jeg til. Det er ikke så verst med november, den gir så mye å se fram til.コメント


bottom of page