top of page

Innesnødd

Er det noe ekte kvinnfolk må ha, så er det truger. Og en snøscooter? Har ingen av delene, oppdaget jeg nå som snøen for alvor falt. Og den fortsetter å falle. Det snør i ett kjør. Men jeg ser også mannen i månen.


Oppussing og flytting ble (enda) mer balete uten bilvei helt frem. Var på gråten i går, jeg kunne ikke forstå hvorfor jeg hadde fått den ideen om å kjøpe denne hytta - OG attpåtil flytte inn her. Men henta meg inn den siste bakkekneiken da månen tittet frem og lyste vei. Jeg tok en pust i bakken, la hodet bakover og så opp på den klareste stjernehimmelen og konstaterte med kalde, friske kinn, at jo – det er derfor jeg flytta hit.

Det gjelder ikke å la bølgedalene slå hardt når de innimellom kommer, men litt røff kokkos er lurt å kjenne på. Når det gjelder snøen, så er det å måke vei til utedoen ingenting i forhold til all annen logistikk (det gjelder bare å rydde vei i god tid før ramma kaller), likeså å måke stien til brønnen før vannbøtta går tom – og generelt gjøre alt av inne-og utetjenester FØR det blir mørkt. Alt må planlegges - også hva jeg skal bære ned til bilen og hva jeg skal bære opp. Skjønner godt at de ikke hadde tid til Facebook før krigen, og at de var glad i flesk og pøls og la seg gode og slitne tidlig på kvelden. Jeg spiser hvertfall som et mannfolk om dagen, og sovner også som et.

161 visninger

Comments


bottom of page