top of page

Lønn under himmelen

Oppdatert: 8. okt. 2019

De er blitt ganske mange etterhvert, fremmede folk som kontakter meg for tips om det å flytte til fjells. Det er hyggelig at noen blir inspirert. Det mest stilte spørsmålet dreier seg om økonomi. For det er jo ikke slik som f.eks ekspedisjonsfarere (som gjerne betaler 100 000 kr for å klatre opp på en fjelltopp) kan lire av seg: "Dette kan alle gjøre!»


Det er ikke alle som kan bo som jeg gjør. Det hadde hvertfall vært slitsomt å pendle hvis jeg måtte stemple inn på et kontor hver dag.


Jeg hadde hjemmekontor i Oslo, og dyr husleie. Attpåtil føltes veggene, byen og trikkestøyen mer og mer kvelende. Jeg fant helt plutselig ut at jeg like godt kan ha hjemmekontor på fjellet – og samtidig få ned levekostnadene og bli rikere på nye erfaringer. For å kunne jobbe herfra stod derfor 4G øverst på kriterielista da jeg var på visning her, faktisk på dagen to år siden. Den dagen kom også sesongens første snø. Gjett om jeg husker det, med leiebil på sommerdekk og tohjulsdrift. Men det er en annen historie.


Herfra lager jeg blant annet et av Norges største løp; Ecotrail Oslo. I dag startet arbeidsdagen med å sjekke fargetrykket på neste års løpetrøyer. Jeg er jo opptatt av troverdighet og testet også om de virkelig holder hva Devold lover.

De er av kvalitetsull, 100 % nedbrytbare, transporter fukt, er superlette og pustende. Snittet sitter som et skudd for begge kjønn, også. Ei stinker de ikke etter bruk. De er godkjent, til langt over ståkarakter. Bare spør herr og fru.


Og hva jeg får i lønn for dagens jobb? Den kommer under stjernehimmelen i kveld.571 visninger

Comments


bottom of page