top of page

Plankekjøring

Oppdatert: 20. aug. 2019

I fjor sommer fikk jeg en gave fra en herlig bunt med folk, penger til platting. Den bygde jeg. Men her kommer en oppdatering: Jeg tenkte at jeg ikke skulle ha mer platting enn de 12 kvm, at det kunne bli for mye brygge. Planen var å krafse bort mose og jord og få frem tomta som den en gang var: rene fjellberg. Men det viste seg å bli et sant slit, det er store søkk og det samler seg vanndammer og gjørme foran. Det er knapt en plan meter her. Uterommet mitt var ikke helt optimalt. Jeg jobber på mac ute, jeg spiser ute, jeg leser ute og det hender også at jeg sover ute når det er så varmt som nå. Hytta koker innendørs. Kort sagt er jeg ute dagen lang, men jeg går også mye ut og inn og drar med meg skit overalt.


Fredag våknet jeg med et innfall. Jeg utvider! Kjørte ned på bygda, hvor Flesberg Jern & Bygg er min lokale sjappe med verdens beste betjening. Fylte opp en tilhenger med plank og bjelker. Det ble totalt 16 km med bæring denne gang. Søndag kunne jeg sette fundamentet. 6 kvm videre ut fra fjorårets konstruksjon. Jaggu kom alt i vater. Men det ble et stygt gap ned til bakken på ene siden, så løsningen ble en ekstra liten urtebrygge hvor jeg bygde inn en pallekarm. Så da måtte jeg kjøre til plantasjen i Kongsberg og handle urter for å teste ut den geniale ideen.


Av restmaterialer bygde jeg en "sofavdeling" av tre moduler. Når de settes sammen blir det dobbeltseng. Der blir det kos til solnedgangen. Men det beste er i grunnen å kjenne på at dette har jeg søren meg klart sjæl. Nå skjønner hvor gøy handymenn har det. Fortsatt in the making, da. Blir ferdig til helgen, det kommer en gjeng og legger til kai. Tipper på romslig ankerdram.


1 Comment


midtgarden.mail
midtgarden.mail
Aug 26, 2020

Så flink du er....👍😊

Like
bottom of page