top of page

Rype på dokkjakt - uten børse

I dag har jeg gått fjellski før lunsj, og på truger før middag. Yoga i furuskogen.

Det er et rikt fugleliv her. Orrfugl og tiur, især. Skogsfuglen gir meg mye underholdning. Ser dem hver eneste dag. Og de får meg noen ganger til å skvette om kvelden når de bykser ut av trærne.

- Sorry, ikke meningen å skremme dere, sier jeg da.


Noen få ganger har jeg blitt så overraska at jeg har hoppa bakover. Det er når tiuren flyr opp fra bakken, under snøen. Nærmeste jeg har opplevd er en halvmeter foran meg.


I dag gikk jeg for å se etter spor, om de fortsatt er på de samme plassene. Ganske riktig. Tiursporene er som regel i en skråning, eller helling. Orrfuglen på mer åpne plasser, hvertfall når de spiller når det går mot vår.


I morgen skal det snø, og da går gjerne skogsfuglen i dokk. De graver seg ned og kan ligge der et døgn. Så på torsdag og fredag er planen å se etter både forhøyninger og fordypninger i nysnøen, for der kan det ligge en sværing å trykke ut «sigarer».


Like spennende hver gang. Selv uten børse.

Men kanskje får jeg et blinkskudd med mobilen en dag.Komentarze


bottom of page