top of page

Strøm og utgifter

Dyr husleie og økte utgifter i de kalde månedene var med på å drive meg fra byen. Jeg måtte riktignok ut med 13 000 kr til solcellepanel og aggregat for å kunne lade kontorutstyr her på fjellet. Fordelt på de snart fire årene jeg har bodd her, utgjør det 300 kr i mnd. Hadde jeg fortsatt bodd i leiligheten jeg flytta fra, ville nok strømregningen i den trekkfulle kåken i første etasje vært på rundt 2500 i mnd.


Gassprisene har også økt, med rundt en femtilapp for 10kg. Det kan jeg fint leve med, tipper jeg bruker i snitt 100 kr i mnd på gasskomfyren i vinterhalvåret, og 250 i sommerhalvåret når også gasskjøleskapet brukes.


Vedlagrene har ikke kostet meg noe i kronasjer, men har brukt utallige timer på å sanke falne trær i skogen. Alt er kløvd med øksa. Fått ut så mye frustrasjon på huggestabben at jeg ikke har følt et behov for å bruke penger på psykolog. Og med all den trimmen jeg får gratis, har jeg heller ikke hatt behov for å betale for treningssenter. Så der har jeg også spart, når jeg tenker meg om.


Men når jeg virkelig tenker meg om, så sliter dette praktiske livet så mye på remmer og tøy at jeg har regnet ut at jeg trenger nytt utstyr for tilsammen 15 000 kroner. Truger, pulk, øks,vedkløyver, ski, støvler, ull, staver, transportbrett, bæremeis, hodelykt, dunjakke, Goretex.


Ja, og så skal jeg også bygge ut 14 kvm for å få bedre plass til gjester. Det koster rundt 100 000, som jeg tar et lån på.


Her i gården fungerer det vel såpass umatematisk at hvis en utgift går ned, kan jeg bruke dobbelt på andre ting.

Men utelys på hytteveggen - det trenger hverken jeg, eller andre.Comentários


bottom of page