top of page

Utekjøkken til 520 kroner

Målet denne sommeren er å bruke opp en diger hævv med restmaterialer. I løpet av de fire somrene her har det hopet seg opp på en tre meter lang pall. Men å lage en tegning med restmaterialer er umulig for min hjerne. Her skjer det meste underveis...

Det eneste jeg visste var at benken skal fungere til flere ting: Lage mat, plante om tomater o.l – og å kunne mekke ting stående ved en romslig benk. I tillegg trenger jeg et vedlager mellom badstua og kåken. Dernest har jeg behov for ekstra lagringsplass til kjøkkenting.


Det ene rommet i benken er både mus- og vanntett med kanalplast som jeg hadde liggende. Det vil også fungere som ekstra kjøleskap når gradene synker til under fem. Og som fryser under den kaldeste tiden. Om våren kan jeg la urtene spire der på dagtid. Og jaggu, i kanalplastrommet får også solcellelampene et snev av discoeffekt når sola har gått ned. Party!


Benken ser kanskje ut som et lappeteppe, men den virker akkurat som jeg hadde forestilt meg. Det skal jeg søren meg ha, Karlsen.


Det eneste som ble kjøpt er en hobbyplate som benkeplate. Den er impregnert med jernvitrol som jeg hadde stående fra badstue-bygging, og hele sulamitten vil bli gråtonet med vær, sol og vind. Store deler av benken består vel egentlig av restmaterialer fra badstua. Nå gjenstår bare å finne en passende rustfri vaskekum på miljøstasjonen eller Finn.

Og å avduke grill-og pizzaovnen – som den glade mureramatøren allerede kan avsløre at er et kapittel for seg...Comments


bottom of page