top of page

Vis meg ditt kjøleskap

Oppdatert: 26. okt. 2019

Det skal du slippe. Men tenkte jeg kunne vise deg mitt.

I utgangspunktet er jeg glad i å lage mat. I byen var det alltid sunne ting i kjøleskapet, og fullt av selvplukka bær i fryser´n. Middagen var ikke bare selvsagt, den var som regel dagens høydepunkt. Men de siste 17 månedene har det vært litt stusslig i matveien. Fordi det ble så mye annet å gjøre enn å grise til gryter, panner og kjeler. Jeg ble plutselig veldig bevisst at strøm, mat og vann går hand i hand. Ikke minst har gasskjøleskapet vært kranglete. Melkeprodukter surna rett som det var. Etterhvert ga jeg opp hvitevaren. Det som var gode vaner for matinnkjøp i forhold til det å ha både kjøleskap og fryser, sklidde derfor helt ut til fordel for andre gjøremål.


Jeg ofret et stabilt og bra kosthold og spiste heller sjokolade til frokost og akkurat så mange peanøtter og ferdiglagede bacalomiddager at jeg nå nesten spyr av synet. Det har også blitt en hel del «ekte håndverkpølser» på Circle K. Innimellom har jeg dog laget langkokte grytemiddager, og selvsagt er mat noe av det aller viktigste når det er besøk. Min favoritt alene er fiskepakker i folie; ikke bare fordi det er godt og sunt, men det sparer jo oppvask. Jeg lager de på bålet ute eller i komfyren, som også går på gass.


Men nå er det jaggu nye tider! Infrastrukturen blir stadig bedre her, og jeg har fått bytta ut kjøleskapet til en mindre, men stabil gass-kjøleboks (ja, jeg har gassalarm), og kommet meg tilbake til kjøkkenbenken. For høsten byr ikke bare på lengre kvelder innendørs, den innebærer også plenty med vann i både brønnen og elven – og mest av alt perfekt kjøleskaptemperatur ute. Den nyinnkjøpte gladboksen er fylt med deilige grønnsaker (og et par flasker hvitvin) og restene av dagens middag (ragu bolognese, kokt i to timer).


Kort sagt, noen synes et kjøleskap eller en emoji sier mer om en person enn f.eks 350 ord. Selv tenker jeg at både emoji og kjøleskap i akkurat dette tilfellet sier en hel del.
Comentarios


bottom of page