top of page

Vaske klær uten strøm

Klesvask uten strøm og innlagt vann er et ofte stilt spørsmål jeg får. Men det er enkelt: Bøtte, vaskepose og/eller vaskebrett. Kommer an på hva jeg skal vaske. Sengetøy og håndkler stapper jeg bare i kokende vann i en balje, og lar det ligge et par timer med litt miljøvennlig såpe. Så skiftes vann, da bare kaldt (gidder ikke koke to ganger) for å ligge til skylling. Dernest rett på snora.


I sommer har det ikke vært manko på vann (regnvann), og fått vaska en del. Om vinteren har jeg en litt annen metode, og det kan jeg komme tilbake til - når den banker på døra snart.


Jeg går bare i ull (bortsett fra bukser og dunjakker), så det krever færre vask, bare å huske på å henge ulla ute hver gang etter bruk - så stinker den ikke.


Min grønne «vaskemaskin» av plast, og som er ruglete på innsiden, husker jeg ikke hvor jeg kjøpte. Vaskebrettet plukka jeg opp på Finn. Jeg har altså ingen vaskemaskin som kan ryke. Det er kun stor slitasje på albuer og knær.193 visninger
bottom of page