top of page

Blefjell

Drøyt 90 minutter fra hovedstaden ligger dette fjellområdet, som er særlig fristende om vinteren for de som er glade i gå langrenn. Cirka 170 km med preppa skiløyper. Men det er også fabelaktig å gå utenom løypenettet, på fjellski. I barmarkssesongen er det lett terreng for fotturer og løping. Enten på sti eller utenom sti. Lyngen står ikke så høyt opp fra bakken, og når det er barfrost er det en drøm å ta seg frem over myrene.

Blefjell sitt varemerke er barskogen (furutrær) som danner tregrensa mot snaufjellet, ikke bjørka som er det vanlige i Norge. Store Ble er det høyestliggende området på Blefjell. Store Ble strekker seg fra Blenuten (1213 mot) i nord til Sigridsfjell (1194 moh) i sør og besitter alle de høyeste toppene på Blefjell. Den høyeste toppen er Bletoppen (1342 moh.). Området huser en villreinstamme, forresten. Hele Blefjellryggen strekker seg nesten fra Kongsberg til Hardangervidda. Men ryggen skifter navn sør for Veggli, og heter der Vegglifjell – men det er altså samme ryggen.

Den beste utsikten over området er fra Bletoppen. Derfra ses blant annet Gaustadtoppen, som er nabofjell.


Mot påsketider er planen å utforske snaufjellet her ved å gå Blefjell på langs på fjellski, og til sommeren motsatt vei til fots. Har ikke planlagt hvilken retning jeg skal ta først enda, men ganske sikker på at begge turene skal bli en fin opplevelse – med utsikt over fjellene i Buskerud og Telemark (Gaustatoppen, Hardangervidda, Hemsedalsfjella, Lifjellene, Norefjell...) og Vestfold (Skrimfjella).
543 visninger

Comments


bottom of page