top of page

Når mannfolka på You Tube forvirrer

Oppdatert: 12. nov. 2018

Med ti tommeltotter og min første snekkerbukse har jeg fått til en del. Det gjelder bare å begynne et sted. En enslig kvinne har nemlig flere hjelpemidler. Her på hytta har jeg et arsenal av handy menn på You Tube og Google. Jeg har studert disse svært mye i vinter. Men nå er jeg bare forvirret.


Har brukt en del gigabytes fra mitt mobile bredbånd på å studere løsninger for plattinger, spesielt for ulendt terreng. Både såkalte "flytende" plattinger, og de som er festet til vegg. De fleste sier at man må bruke jordborr ned til teledybde og fylle en papp-rørform med betong og stappe en stolpesko i for å sette fundamentet. En ting er å få disse stolpene i vater, det andre er jobben det er å borre ut ni hull ned til teledybde. Og nå har også en ny æra startet her på hytta: Jeg kan ikke lenger ty til pulken - ting må faktisk bæres opp (det er blitt vår!) , og det er tyngre/krever flere turer. Det gjør ikke saken bedre når bruksanvisninger sier at man bør fylle på med kilovis av pukk.


Det største problemet er vel kanskje at jeg har bestemt meg for å klare dette selv, så hvordan? Har ikke lykkes med å finne noen som har erfaring med å legge "flytende" platting på murblokker (som bare veier 9 kg pr stk, jeg må i så fall ha 40 stk= 15-20 turer fra bilen + plank) med grus under for å drenere vann. Eller om det finnes enda enklere, stødige og langvarige varianter. Underlaget er fullstendig ujevnt og består av lyng/torv og litt berg.


Plattinger og terrasse er forresten det nordmenn bruker mest trematerialer til, har jeg lest – så det må finnes "Ett fall & en lösning" også her på berget.


Har hørt at om man roper i skogen, så får man svar.

185 visninger

Comments


bottom of page