top of page

Innendørs vedstativ til 153 kroner

Ved og oppbevaring:

Jeg har fått satt opp noen primitive vedskjul ute. Laget på plank jeg fant i krypkjelleren, og på paller som jeg har samla inn her og der og båret opp fra parkeringen.Men selv om veden ligger under tak, blir den likefullt fuktig i disse dager. Gud som det har regna. Det er rått i lufta og alt er vått.


Kjerneveden er riktignok klinkende tørr, så etter et par dager innendørs er den helt fin. Men jeg har ikke hatt større oppbevaring for ved inne enn en liten kurv. Med den blauteste novembermåneden jeg har opplevd her, var tiden inne i dag for å lage et innendørs vedstativ.


Begynte først å google etter noe å kjøpe. Men de aller fleste er upraktiske etter mitt behov - og ikke minst latterlig dyre. Så jeg kjørte ned på bygda, hvor det er kun to butikker. Den ene er min favorittsjappe. Jern og Bygg, it is. Kjøpte snaut ti meter lekter (36x48mm). Hadde dessuten målene klare, slik at verdens beste betjening kunne kappe det opp på saga der. Sjappa på Flesberg er mitt Ikea for småprosjekter. De er så greie og hyggelig, atte.


Mitt nye stativ har plass til fire trillebårlass med ved, og har tre rom. Ett for opptenningsved, ett for mellomved og ett for større kubber. Når man skal tenne opp går det i motsatt rekkefølge: Største kubbene nederst, litt mindre som lag to og dernest flisene på toppen. Når det har tatt ordentlig fyr, reduserer jeg trekken, og legger på en og annen stor kubbe utover kvelden. Økonomisk fyring.


Vedovnen, som jeg kjøpte billig på Finn, gir 9kw, som skal kunne spre varme for 100 kvm. Hytta mi er på 43 kvm, så fryser - det gjør jeg ikke. I tillegg gir alt arbeidet med veden god varme før den havner i ovnen. Har noen furustubber som er kvistbeist, og det er skikkelig tilfredstillende å få has på dem - til slutt. En koselig dag i skogen, har det vært.Comments


bottom of page